حسابداری نوین پرداز

بررسی اسناد مالی و انواع آن در نرم افزار حسابداری نوین پرداز (بخش دوم)

در دنیای پویا و همیشه در حال تحول امروز، اسناد مالی نقش کلیدی در فرایندهای تجاری بازی می‌کنند. این اسناد که مانند خون در رگ‌های یک سازمان جاری هستند، ضامن سلامت مالی و شفافیت حساب‌ها بوده و پایه‌گذار تصمیم‌گیری های کلان تجاری و مدیریتی می‌باشند. نرم‌افزار حسابداری نوین پرداز، به عنوان یک ابزار هوشمند و کارآمد، تبدیل به جزئی جدایی‌ناپذیر از این فرآیند شده است. با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های به‌روز و ارائه راهکارهای مبتنی بر نیازهای واقعی کاربران، این نرم‌افزار مدیریت داده‌های مالی را ساده‌تر، دقیق‌تر و قابل اتکاتر نموده است.

توجه به این نکته حیاتی است که، بدون درک صحیح از اسناد مالی و نحوه مدیریت آن‌ها، هرگونه تلاش برای پیشبرد اهداف تجاری ممکن است با چالش‌های جدی مواجه شود. بنابراین، فراگیری اصول کار با نرم‌افزار حسابداری نوین پرداز، امروزه به مهارتی ضروری برای حسابداران، مدیران مالی و کارآفرینان تبدیل شده است.

این مقاله که شامل یک ویدئوی آموزش در انتهای آن هست با هدف معرفی و آموزش درست ابزارها و امکانات نرم‌افزار حسابداری نوین پرداز، و چگونگی به‌کارگیری آنها در جهت بهینه‌سازی اسناد مالی نگاشته شده است. ما به شما خواهیم آموخت که چطور از این نرم‌افزار به نحو احسنت استفاده کنید تا به درک بهتری از وضعیت مالی خود دست یابید و با اعتماد به نفس بیشتری به ساماندهی، تحلیل و ارزیابی اطلاعات مالیتان بپردازید.

اما پیش از شروع این مقاله جا دارد که یادآوری کنیم این بخش دوم بررسی اسناد مالی و انواع آن در نرم افزار حسابداری نوین پرداز است که چنانچه شما عزیزان بخش اول این آموزش را مشاهده نکردید میتواین از این لینک آن را مشاهده کنید.

انواع اسناد مالی در نرم افزار نوین پرداز

اسناد مالی از لحاظ ماهیت صادر شده به 5 نوع اصلی تقسیم می شوند:

سند افتتاحیه

در ابتدای دوره به منظور شروع و انتقال مانده از دوره مالی قبل درج می شود. نرم افزار نوین پرداز بصورت اتومات سند افتتاحیه را با شماره سند 1 بر اساس مانده های اول دوره ایجاد می کند.

*توجه: این قابلیت در نرم افزار حسابداری نوین پرداز وجود دارد که بصورت دستی آرتیکل هایی را به سند افتتاحیه اضافه کنیم یا کسر نمائیم.

سند عادی

ثبت رویدادهای جاری مالی بصورت ثبت سند دستی که توسط خود کاربر انجام می‌شود را سند عادی می‌نامیم.
*توجه: خود کاربر باید ماهیت حساب بدهکار و بستانکار را شناسائی کند.

سند سیستمی

اسناد سیستمی از بخش های دیگر برنامه یا زیر سیستم ها بصورت اتومات صادر می شود. مانند : عملیات های خرید و فروش ،اسناد عملیات های چک و خزانه و انبارگردانی و ….

سند سود و زیانی

به منظور بستن حساب های موقت به صورت اتوماتیک و یا دستی درج میشود.

سند اختتامیه

 به منظور بستن حسابهای دائم در پایان دوره درج می شود.
**نکته: این نوع سند حسابداری دقیقا ثبت بر عکس سند حسابداری افتتاحیه است و برای بستن حساب در پایان دوره مالی صادر می‌گردد.

بررسی اسناد مالی و انواع آن در نرم افزار حسابداری نوین پرداز - بخش دوم

وضعیت سند

در نرم افزار مالی نوین پرداز ابتدا اسناد بصورت موقت ذخیره می‌شوند، سپس با صلاح‌دید مدیر مالی یا سرپرست حسابداری، می‌توانید اسناد موقت را تبدیل به اسناد دائمی کنید.

سند موقت

سندی که ثبت شده ولی امکان تغییر و اصلاح در آن وجود دارد. معمولا اسناد تا پایان روز در حالت موقت ذخیره می شوند. بعد از کنترل و حسابرسی های احتمالی تبدیل به اسناد دائمی می‌شوند.

سند دائم

سندی که ثبت و تایید شده و اجازه تغییر در آن نیست. تغییر فقط با هماهنگی مدیر مالی و دارا بودن سطح دسترسی برای کاربری که می‌خواهد این تغییر را ایجاد کند امکان پذیر است.

در نرم افزار حسابداری نوین پرداز برای تبدیل اسناد موقت به دائم و بالعکس باید از فهرست اسناد حسابداری استفاده کرد. اگر در فهرست اسناد کلیک راست کنید سربرگ ها تغییر وضعیت اسناد را مشاهده می کنید. در صورت دسترسی داشتن کاربر به این قابلیت می‌تواند وضعیت اسناد را دائمی کند.

در نرم افزار حسابداری نوین پرداز برای تبدیل اسناد موقت به دائم و بالعکس باید از فهرست اسناد حسابداری استفاده کرد. اگر در فهرست اسناد کلیک راست کنید سربرگ ها تغییر وضعیت اسناد را مشاهده می کنید. در صورت دسترسی داشتن کاربر به این قابلیت می‌تواند وضعیت اسناد را دائمی کند.

در ویدئو بخش اول این آموزش و همچنین این بخش ،اسناد مالی صادر شده از زیر سیستم های فروش و خزانه را در هر دو وضعیت دائم و موقت مشاهده می‌کنید.
ضمنا به این نکته توجه داشته باشید، بعد از عملیات تبدیل اسناد دائم به موقت، امکان ویرایش و یا حذف اسناد موقت در سیستم وجود خواهد داشت.
در سیستم نوین پرداز از طریق یک هشدار دائمی شدن سند به کاربر اعلام می شود.

**نکته: بعد صدور اولیه عملیات ها و اسناد، در فهرست اسناد حسابداری، وضعیت سندها به صورت موقت نمایش داده می‌شوند.که با صلاح دید مدیر مالی می توانیم این اسناد رو تغییر وضعیت دهیم.

ویدیو آشنایی با سند حسابداری در نرم افزار مالی نوین پرداز

نظرات:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا