حسابداری نوین پرداز

اسناد مالی در نرم افزار حسابداری نوین پرداز - بخش اول

بررسی اسناد مالی و انواع آن در نرم افزار حسابداری نوین پرداز(بخش اول)

آشنایی با اسناد مالی در نرم افزار حسابداری نوین پرداز از تقاضاهای مکرر کاربران و حسابداران محترم خانواده بزرگ نوین پرداز بوده است که در این مقاله سعی بر این است بطور کامل برای شما کاربران محترم شرح دهیم ضمن اینکه در‌انتهای مقاله می‌توانید ویدیو بخش اول این آموزش را مشاهده کنید .

آشنایی با سند حسابداری

در تمامی نرم افزار های حسابداری و مالی که پایه و اساس آن بر اساس حسابداری دوبل (دو طرفه) چیده شده است برای ثبت هر رویداد مالی از فرمی استفاده می کنیم که به آن سند حسابداری گفته می شود. ورود اطلاعات هر رویداد مالی در نرم افزار حسابداری تنها از طریق ثبت سند حسابداری صورت می‌پذیرد. لذا سند حسابداری به عنوان درگاه ورود اطلاعات در سیستم حسابداری از اهمیت بالایی برخوردار است.

در حسابداری دوبل حساب‌های مختلفی وجود دارند که این حساب‌ها یا از نوع بدهکار یا بستانکار می‌باشند. حساب بدهکار و حساب بستانکار با مفهوم بدهکار و بستانکار در محاوره تفاوت دارد.
در بخش دوم ویدئوی بررسی سند نمونه ای از سند دوبل مالی شارژ تنخواه که به صورت اتومات صادر شده است را مشاهده می نمائید.

رویداد مالی

وقایعی مرتبط با خرید، فروش، دریافت، پرداخت و مواردی از این قبیل می‎باشند، که باعث تغییر در دارایی، بدهی و یا سرمایه واحد اقتصادی می‎شوند.

اسناد و مدارک مثبته

وقایعی مرتبط با خرید، فروش، دریافت، پرداخت و مواردی از این قبیل می‎باشند، که باعث تغییر در دارایی، بدهی و یا سرمایه واحد اقتصادی می‎شوند.

بررسی اسناد مالی و انواع آن در نرم افزار حسابداری نوین پرداز - بخش اول

اسناد مالی در نرم افزار حسابداری نوین پرداز

شماره سند حسابداری

برای هر سند حسابداری یک شماره در نظر می‌گیریم که این شماره چینش اسناد را مشخص می کند. شماره سند در رعایت نظم و توالی اسناد مالی بسیار اهمیت دارد. در هر رویداد مالی حداقل دو حساب درگیر خواهند شد که یکی حساب بدهکار و دیگری بستانکار خواهد شد.

شماره عطف سند

با ایجاد هر سند در نرم افزار حسابداری نوین پرداز بصورت خودکار یک شماره سریال یکتا و منحصر به فرد به سند منصوب می کند. مانند: زیر سیستم های صدور اتومات سند مالی از قبیل فروش، خرید، خزانه و چک صادر شده باشد، چه اسناد دوبل مالی که بصورت دستی صادر می گردد.
مدیریت شماره سریال ها بر عهده نرم افزار بوده و این شماره سریال یکتا تا پایان با سند همراه است و غیر قابل تغییر است. در واقع شماره سند مالی نشان دهنده این است که کدام سند مالی بعد از کدام سند صادر شده است. لذا حسابداران به کمک فیلد عطف یا سریال سند می‌توانند سند را پیگیری کنند.

جستجو در سند

کلید F2 در سند حسابداری دوبل در نقش فیلدی برای جستجو در سند می باشد ،جستجو در سند از بخش های بسیار کاربردی در اسناد مالی مرکب خلاصه با تعداد آرتیکل های زیاد می باشد و کار حسابدار را برای جستجو سریع در سند بسیار راحت می کند.این نکته را کاربران محترم توجه داشته باشند جستجو در سند بر اساس کد و نام حساب تفضیل و معین و همچنین شرح آرتیکل امکان پذیر است.

تاریخ سند

هر رویداد مالی یا رویدادهای مالی در یک تاریخ مشخص اتفاق می افتد. بدون درج تاریخ ثبت سند حسابداری امکان پذیر نیست. سند باید تاریخ داشته باشد و تاریخ وقوع رویداد مالی کاملا مشخص باشد. تاریخ سند در واقع شناسنانه سند است. سند بدون تاریخ ارزش قانونی نخواهد داشت.

آرتیکل در سند

به هر سطر بدهکار یا بستانکار سند که دارای کد معین و تفصیلی و شرح و مبلغ می‌باشد یک آرتیکل گفته می‌شود. هر سند باید حداقل دو آرتیکل داشته باشد. مجموع آرتیکل های بدهکار و بستانکار باید مساوی باشد. یا در در اصطلاح سند تراز باشد. در غیر این صورت سند مالی ذخیره نمی‌گردد. اگر این امر صورت نگیرد تاثیری در حساب ها ندارد.

شرح در سند

هنگام ثبت سند حسابداری باید شرح سند مالی دقیقا در این بخش ذکر شده باشد.

حساب تفصیلی

آخرین سطح سند در نسخه های فعلی نرم افزار مالی نوین پرداز سطح تفصیل می‌باشد. هر آرتیکل سند حسابداری شامل: کد حساب، شرح آرتیکل و یک مبلغ می‌باشد. کد حساب تفصیل هنگام صدور اسناد مالی در نرم افزار نوین پرداز در سند استفاده می‌گردد. بسته به تعریف کدینگ مالی یک حساب کل، شامل کد معین حساب و بصورت اختیاری شامل یک یا چند کد تفصیلی می‌باشد.

جمع سند

جمع مبالغ ستون بدهکار و جمع مبالغ ستون بستانکار بصورت مجزا در زیر سند حسابداری درج می شوند. که این دو ستون باید برابر باشد. در صورت برابری دو ستون می‌گویند سند حسابداری تراز می‌باشد.

تعداد اقلام سند

به جمع تعدادی تمام سطرهای سند تعداد اقلام سند گفته می‌شود. این سطرها شامل: تمام آرتیکل های بدهکار و بستانکار می‌شود.

کاربر صادر کننده

به کاربری که سند مالی نهایی را تایید می‌کند و یا صادر می‌کند، کاربر صادرکننده می‌گوییم.

ویدیو آشنایی با سند حسابداری در نرم افزار مالی نوین پرداز

نظرات:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا