حسابداری نوین پرداز

معرفی و تعریف کالا و گروه کالا در نرم افزار حسابداری نوین پرداز-قسمت دوم

در این مقاله قصد داریم شما را با تب های مهم بخش کالا و تعریف کالا آشنا کنیم.
پیشنهاد ما به شما این است برای درک بهتر این قسمت حتما آموزش قسمت اول کالا را مشاهده کنید.

در انتهای این مقاله شما میتوانید کلیپ آموزشی (آموزش قسمت دوم کالا) را مشاهده کنید.

برای تعریف کالاها در نرم افزار ابتدا کلید “اضافه” را بزنید تا صفحه تعریف کالاها باز شود و بتوانید کالای مورد نظر خود را تعریف نمایید.همچین می توانید از کلید “Insert” هم برای ثبت کالای جدید استفاده نمایید.

اولین و مهمترین قسمت تعریف کالا  تکمیل اطلاعات کالا در سربرگ “مشخصات عمومی ” می باشد.

اطلاعات این بخش شامل 3 عنوان مشخصات، فی فروش و سایر می باشد که بایستی به دقت در نرم افزار برای هر کالا تعریف شوند.
در ادامه به معرفی این 3 عنوان مهم در سربرگ مشخصات عمومی می پردازیم.

n1 کالا
1 کالا

مشخصات

مواردی که بایستی در این بخش تعریف نمایید عبارتند از:

کد کالا: در این قسمت شما میتوانید از کد هایی که خود نرم افزار تولید میکند استفاده نمایید.
در کد گذاری کالا میتوانید از حروف هم استفاده کنید.

همچنین می توانید از بارکد کالا بعنوان کد کالا استفاده کنید که بیشتر در هایپر مارکت ها ازین روش استفاده میشود و یا اینکه مکان هایی که برای کالاهای خود بارکد تولید کرده اند.

توجه:اگر برای هر کالا گروه پیش فرض انتخاب نمایید نرم افزار به صورت اتومات بر اساس آخرین کد آن گروه برای کالا های جدید کد تعیین می کند.

نام کالا: از عنوان این قسمت پیداست که شما بایستی در این قسمت نام کالا را وارد کنید.
تاریخ ایجاد: تاریخ ثبت کالا در نرم افزار شما را مشخص میکند.
این تاریخ در آینده به شما در دریافت گزارشات متنوع از نرم افزار کمک می کند.و بیشتر مورد استفاده انبار دار و حسابداری هر مجموعه ای می باشد.

گروه کالا: در این قسمت شما میتوانید برای نظم دادن به کالاهای خود هر کالا را در گروه انتخابی خود قرار دهید تا دسترسی به کالاها برای شما راحت تر انجام شود.
برای این کار شما می توانید قبل از ورود به صفحه تعریف کالا “گروه پیش فرض” را انتخاب نمایید و یا بعد از تعریف کالا در قسمت  “گروه کالا” گروه مورد نظر برای کالا تعریف شده را انتخاب نمایید.

توجه:در مورد تعریف گروه کالا در قسمت اول آموزش های بخش کالا به طور کامل توضیحات داده شده است.

واحد کالا: در این قسمت شما بایستی واحد کالای خود را که در عملیات های خرید، فروش، مرجوعی، انبارگردانی و … مورد استفاده قرار می گیرد را انتخاب نمایید. ضمنا می توانید واحدهای کالایی مورد نیاز جدید خود را بدون محدودیت در نرم افزار تعریف نمایید.

2 کالا

فی فروش

در این قسمت شما می توانید قیمت فروش کالای خود را تعیین نمایید.در این بخش شما می توانید برای هر کالا تا 8 سطح قیمت فروش تعیین نمایید.
بعنوان مثال شما کالایی دارید که قرار است آن را با نرخ های متفاوت بفروشید که با استفاده از این قابلیت میتوانید این موضوع را مدیریت نمایید.

n30 کالا
n40 کالا
n50 کالا

در ویدیو همین مقاله توضیحات بیشتر در مورد نکات ذکر شده و چگونگی تعریف آنها در نرم افزار داده شده است.

مدیریت نقاط سفارش:

n6 کالا

نقطه سفارش کالا:

مقدار تعیین شده در نقطه سفارش به این معناست که در صورتی که موجودی کالا در انبار به میزان تعیین شده رسید بایستی برای سفارش مجددا کالا اقدام نمایید.

حداقل موجودی :

مقدار تعیین شده در حداقل موجودی به این معناست که در انبار مورد نظر ، حداقل باید به مقدار تعیین شده کالا موجود باشد.مثلا اگر حداقل موجودی برای یک کالا 10 واحد باشد ،به جهت تامین به موقع سفارشات تیم فروش و بازاریابی همیشه باید موجودی کالا را در آن انبار بیش از 10 واحد نگهداری کرد.

توجه: در هنگام ثبت فاکتور ،اگر کالای شما به نقطه سفارش خود برسد،نرم افزار با نمایش هشداری این مورد را به شما یادآوری می کند.

n7 کالا

الصاق فایل: با استفاد ه از این گزینه و این بخش کاربردی در نرم افزار می توانید برای هر کدام از کالا های خود دفترچه راهنما استفاده از آن کالا را در نرم افزار بارگذاری نمایید.

3 کالا

سایر

در نرم افزار حسابداری 4 مدل کالا می توانید تعریف نمایید که عبارتند از:

کالای عمومی (ساده):

هر نوع کالایی می تواند باشد بعنوان مثال بارکدخوان ،فلش مموری،دستگاه حضور غیاب  و …

خدمات:

این نوع کالا به خدماتی که شما برای مشتریان خود انجام میدهد اختصاص دارد بعنوان مثال نصب پرینتر یا نصب افزونه ارتباط با سامانه مودیان

کالای مرکب:

به کالاهایی اطلاق می شود که از ترکیب چند نوع ماده اولیه یا کالای ابتدایی تولید می شوند و نیاز دارید همزمان با ثبت فکتور فروش تولید اتومات آن کالا انجام شود و به صورت اتومات مواد اولیه از انبار کسر شود. این نوع کالا بیشتر مورد استفاده رستوران ها ،فست فود ها و …. می باشد.

کالای تنوع دار:

به کالاهایی که دارای چندین ویژگی هستند گفته می شود.با استفاده از این قابلیت می توانید رنگ بندی،سایز بندی و یا براساس جنس کالا ،کالاها را تفکیک کرده و آن ها را با قیمت های مختلف فروش نمایید.ضمنا موجودی هر کدام را بصورت مجزا هم داشته باشید.

نکته پایانی بخش دوم کالاها:

کاربران محترم توجه داشته باشید بعد از معرفی کالا در نرم افزار نوین پرداز برای فعال شدن عملیات فروش کالا باید مقادیر موجودی کالا را از طریق ثبت فاکتور خرید یا برگه انبار گردانی ابتدای دوره کالا انجام دهید.

معرفی و تعریف کالا و گروه کالا در نرم افزار حسابداری نوین پرداز

نظرات:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا