صدور صورتحساب الکترونیک و ارسال آن به سامانه مودیان توسط افزونه مودیان نوین پرداز با پیغام هایی از سمت سامانه همراه است که گاهی کاربران را دچار تردید میکند که در حال حاضر دریافت این پیام به چه معنا است؟ در این مقاله به شدت کاربردی به بررسی دقیق وضعیت های صورتحساب در سامانه مودیان و کارپوشه مالیاتی می پردازیم.
در سامانه مودیان در هنگام صدور صورتحساب الکترونیکی توسط فروشنده، صورتحساب ارسالی به سامانه مودیان مورد اعتبارسنجی قرار خواهد گرفت. در صورت تایید کلیه ضوابط و شاخص ها، صورتحساب توسط سامانه مودیان تایید و دریافت خواهد گردید
با توجه به اینکه صادر کننده صورتحساب (فروشنده) مشخص می باشد، یک نسخه از صورتحساب به عنوان صورتحساب فروش در کارپوشه فروشنده بارگذاری خواهد گردید. در برخی موارد لازم است که شخص خریدار نسبت به آن واکنش نشان دهد. واکنش خریدار میتواند تایید صورتحساب، رد صورتحساب یا عدم واکنش در موعد مقرر ۳۰ روزه باشد که در اینصورت صورتحساب الکترونیکی صادره به صورت سیستمی تایید میشود.
اما به غیر از حالتهای مذکور، دو حالت دیگر نیز وجود دارد که تحت عنوان:
عدم امکان واکنش یا عدم نیاز به واکنش میباشد.
عنوان مثال در فاکتور فروش نوع دوم (صورتحساب نوع دوم) در سامانه مودیان که مربوط به فروش به مصرف کننده نهایی میباشد(غیر فعال اقتصادی)، از آنجاییکه مصرف کننده نهایی کارپوشهای در سامانه مودیان ندارد و فاقد فعالیت مالیاتی می باشد، پس از صدور صورتحساب الکترونیکی فروش به مصرف کننده نهایی از نظر واکنش، حالت صورتحساب به صورت ” عدم نیاز واکنش ” میباشد.
یا زمانی که صورتحسابی توسط شخص فروشنده صادر میشود و به سامانه ارسال می گردد و پرونده مالیاتی طرف حساب مقابل یا شخص خریدار در گام نهایی نباشد (گام 4) از آنجاییکه خریدار کارپوشه فعالی را در سامانه مودیان ندارد، وضعیت واکنش خریدار به حالت ” عدم امکان واکنش ” میباشد.
انواع وضعیت به صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان و کارپوشه مالیات:
- وضعیت تایید شده سامانه مودیان و کارپوشه :
وضعیت “تایید شده” مربوط به زمانی است که صورتحساب ارسال شده توسط فروشنده، طی مدت زمان مجاز 30 روزه، توسط خریدار تایید شده باشد.
توجه: در این وضعیت هم برای شخص فروشنده بدهی ارزش افزوده در صورتی کالایی مشمول ارزش افزوده در صورتحساب باشد ایجاد می شود و در جمع فروش مشمول فرم اظهارنامه ارزش افزوده شخص مودی (فروشنده کالا) هم این صورتحساب قرار خواهد گرفت
و هم برای شخص خریدار اعتبار مالیاتی لحاظ می شود البته به شرطی که صورتحساب نوع اول صادر شده بصورت نقدی ارسال شده باشد در صورت ارسال صورتحساب بصورت نسیه و تسویه شخص خریدار و پرداخت مبلغ صورتحساب به شخص فروشنده یا باید صورتحساب ابطالی صادر شود و مجدد صورتحساب نقدی ارسال گردد یا اینکه جدول پرداخت توسط خود مودی تکمیل گردد و طرف مقابل این پرداخت تایید کند تا در حوزه اعتبار ارزش افزوده شخص خریدار دچار مشکل نشود.
- .وضعیت رد شده صورتحساب در سامانه مودیان و کارپوشه :
وضعیت “رد شده” مربوط به زمانی است که صورتحساب الکترونیکی ارسال شده توسط فروشنده، طی مدت زمان 30 روز توسط خریدار رد شده بنا به هر دلیلی.
نکته : اگر خریدار صورتحساب را رد کند و صورتحساب به وضعیت “رد شده” تغییر پیدا کند، آن گاه لازم است که یک صورتحساب ابطالی توسط شخص فروشنده برای آن صادر شود . در این حالت برای صورتحساب ابطالی یک ردیف جدید در کارپوشه شخص فروشنده ایجاد میشود و صورتحساب ابطالی با پیام “عدم نیاز به واکنش” را دریافت خواهد کرد زیرا که صدور صورتحساب ابطالی نیازمند واکنش خریدار نیست.
توجه: بطور عمومی وقتی که صورتحساب توسط خریدار رد شود اصلاح منطقی نیست ، بهتر است صورتحساب ابطال شده و صورتحساب مجدد صادر گردد و به کارپوشه ارسال گردد.
مطلب مهم
مطلب پیشنهادی
وضعیت ” در انتظار واکنش ” در سامانه مودیان :
این وضعیت مربوط به زمانی است که فروشنده کالا صورتحساب خود را به سامانه مودیان ارسال کرده اما صورتحساب توسط طرف حساب مقابل یا همان شخص خریدار کالا تایید یا رد نشده است.
در این حالت خریدار 30 روز مهلت دارد که صورتحساب را تایید یا رد کند، در صورتی که طی این مدت زمان 30 روزه، خریدار واکنشی به صورتحساب نشان ندهد، صورتحساب ارسالی به صورت پیش فرض سیستمی به حالت “تایید شده” تغییر وضعیت میدهد.
وضعیت ” عدم نیاز به واکنش ” در سامانه مودیان :
وضعیت “عدم نیاز به واکنش” در کارپوشه مربوط به زمانی است که به دلایلی مختلف از جمله :
- اطلاعات هویتی شخص حقیقی (مثل کد ملی) درست باشد اما اطلاعات مربوز به کد پستی او اشتباه باشد و یا بر عکس،
- فروش به مصرف کننده نهایی،
- ابطال صورتحساب قبل از واکنش خریدار
- ابطال صورتحسابی که توسط خریدار رد شده است رخ میدهد
و چون دیگر نیازی به تایید یا رد صورتحساب توسط خریدار نیست، از سمت سامانه مودیان با پیام “عدم نیاز به واکنش” رو به رو میشوید.
برای درک بهتر موضوع، خوب است به مثال های زیر توجه کنید:
به عنوان مثال همانند تصویر زیر صورتحساب ارسالی توسط این مودی فروش به مصرف کننده نهایی (غیر فعال اقتصادی) می باشد. همان طور که طبق قانون هم مطرح شده مصرف کننده نهایی فاقد پرونده فعال اقتصادی می باشد.و کارپوشه سامانه مودیانی ندارد که بتواند صورتحساب ارسالی شما را تایید یا رد کند پس در این حالت با پیام “عدم نیاز به واکنش” در کارپوشه رو به رو خواهید شد.
یا اینکه فروشی به فعال اقتصادی انجام شده است و صورتحساب الکترونیک به سامانه مودیان ارسال کردید ولیکن خریدار کالا صورتحساب را بنا به هر دلیلی رد کرده است در این حالت شما باید صورتحساب ابطالی برای این صورتحساب رد شده صادر کنید و چون صورتحساب ابطالی دیگر نیازی به واکنش خریدار ندارد، پیام “عدم نیاز به واکنش” را مشاهده خواهید کرد.
وضعیت ” عدم امکان واکنش ” در سامانه مودیان :
پیام عدم امکان واکنش در صورتحساب الکترونیکی ارسال به سامانه مودیان به دلایل زیر میتواند رخ بدهد:
- خریدار کالا شناسه یکتا نداشته باشد
- شناسه اقتصادی یا اطلاعات شناسایی خریدار درست یا کامل درج نشده باشد و قطعا باید مجدد اطلاعات مربوط به خریدار چک شود
- پرونده مالیاتی خریدار در حالت گام نهایی نباشد ( به دلایلی مثل ویرایش اطلاعات و..)
- کارپوشه خریدار مشکل داشته باشد و یا خریدار کارپوشه نداشته باشد.
- کارپوشه خریدار در حالت غیر مجاز دائم یا غیر مجاز موقت
توجه مهم برای صدور صورتحساب اصلاحی : کاربران محترم توجه داشته باشند در صورتی می توان اصلاحی اول را پس از اصلاحی دوم صادر نمود که اصلاحی اول حتما تایید شود توسط خریدار یا سیستمی تایید شود یا عدم نیاز به واکنش باشد.
دریافت کلید ها عمومی ،خصوصی و csr از سرویس تسهیل امضا دیجیتال رایگان نوین پرداز و ارسال آسان صورتحساب الکترونیکی به سامانه مودیان توسط افزونه تخصصی مودیان نوین پرداز برای تمامی فعالین اقتصادی در سراسر کشور بدون نیاز به قرارداد با شرکت های معتمد مالیاتی با پیش از 80 نماینده فعال فروش در سراسر ایران
برخی از امکانات این افزونه:
- قابلیت ارتباط با سامانه و ارسال فاکتور به کارپوشه به هر دو روش مهر سازمانی سامانه مودیان ارائه شده توسط سازمان(صدور گواهی الکترونیک بر روی توکن سخت افزاری یا استفاده از توکن نرم افزاری به کمک CSR )
- ارسال ساده و سریع صورت حساب الکترونیکی و استعلام کد اقتصادی طرف حساب
- امکان صدور صورت حساب فروش نوع اول به اشخاص حقوقی و حقیقی (فعال اقتصادی ) و صورتحساب نوع دوم به مصرف کننده نهایی (غیر فعال اقتصادی )
- عدم محدودیت در تعداد ارسال صورت حساب
- امکان ارسال انتخابی فاکتور های مورد نیاز به سامانه مؤدیان
- مشاهده آخرین وضعیت صورت حساب های ارسال شده به سامانه مودیان در نرم افزار مالی نوین پرداز
- وجود نگاشت های واحد سنجش، طرف حساب و کالا یا خدمت براساس قانون سامانه مؤدیان
- ارسال فاکتور برگشت از فروش منطبق بر آخرین تغییرات سامانه مؤدیان
- قابلیت اصلاح و ابطال فاکتور های فروش ارسالی به سامانه
- سرعت بالا در درج کارپوشه مالیاتی حداکثر ظرف 5 دقیقه
4 دیدگاه دربارهٔ «انواع وضعیت واکنش به صورتحساب در سامانه مودیان»
خیلی مفید بود ممنونم .
سلام
ممنون از اطلااتی که دادین
من یک موردی دارم میخواستم بدونم شما میتونید بهم کمک کنید یا خیر
من صورتحساب رو ارسال کردم و خریدار تایید کردن
بعد بخشی از خرید برگشت داده شد من صورتحساب برگشت ارسال کردم ولی این صورتحساب برگشتی دارای مشکل بود و خریدار رد کردند
بعد من میخواستم ابطال برای برگشت بفرستم که صورتحساب از فروش من خارج بشه ولی اشتباهی صورت حساب اصلی رو ابطال فرستادم ( در کمال تعجب این صورت حساب هم در سیستم دارایی ثبت شد ) و من از خریدار خواهش کردم که این ابطالی اشتباه رو هم رد بکنه و ایشون هم رد کردند
حالا من هیچ صورتحسابی نمی تونم به مرجع این صورتحسابها ارسال بکنم و خطا صورت حساب مرجع از نظر قواعد محاسباتی منطقی نیست میگیرم.
چاره چیه من میخوام برگشتی درست رو ارسال بکنم ولی توی بن بست گیر کردم
سلام وقت شما بخیر
من یک صورتحساب ارسال کردم و سپس صورتحساب اصلاحی برای ان فاکتور ارسال کردم و مجددا چون اطلاع نداشتم قبل از اینکه فاکتور اصلاحی تایید بشه من ابطالی برای فاکتور اصلاحی ارسال کردم
الان صورتحساب اصلی مونده درانتظار واکنش
برای اینکه این فاکتور از کارپوشه حذف بشه چا باید کرد؟
با سلام خدمت شما
روی صورتحساب “مرجع با هر وضعیت” و یا “ارجاعی با وضعیت درانتظارواکنش” می توان صورتحساب ابطالی صادر نمود. لازم به ذکر است:
-امکان صدور صورتحساب ابطالی روی صورتحساب مرجع در صورتی میسر است که صورتحساب ارجاعی آن دروضعیت در انتظارواکنش یا ردشده باشد.
بهینه برای شما این هست صورتحساب مرجع اولیه رو ابطال کنید که نگران آثار فروش اون در کارپوشه نباشید ولیکن اگر موفق نشدید به ابطال مرجعی که روی سر اون اصلاحی زدید می تونید از مرجوعی استفاده کنید و با صدور مرجوعی قطعا فروش اولیه شما ابطال می گردد